Vložil: | Saskijka |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 75 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Kuře na červené víně po myslivecku:
1 červená paprika
| majoránka
| 2 bobkové listy
| 2 lžíce kečupu ostrého
| 1 kuře
| 200 g hub
| 200 ml červeného vína
| bílý pepř
| sůl
| 4 lžíce mraženého hrášku
| 4 cibule menší
| tymián
| 2 lžíce hladké mouky
| 6 lžic oleje
| pálivá paprika
| petrželka
Postup přípravy receptu Kuře na červené víně po myslivecku:
Kuře očistíme a rozdělíme na čtyři porce. Mouku smícháme se solí a pepřem a směs vetřeme do kuřete. Rozpálíme olej a porce obaleného kuřete osmažíme. Pak kuře vyjmeme.
Ve výpeku zpěníme na kolečka nakrájené cibule, vmícháme kečup a mletou papriku. Smažíme, až se tuk začne oddělovat, a zastříkneme vodou. K základu vrátíme kuře, přidáme koření, zalijeme vínem a dusíme pod pokličkou doměkka.
Houby i papriku očistíme a nakrájíme na silnější nudličky. Rozpálíme 2 lžíce oleje a houby s paprikou orestujeme. Přidáme hrášek a promícháme. Směs přidáme ke kuřeti, podle chuti osolíme a ještě 5 minut podusíme.
Rozehřejeme troubu a vložíme do ní připravené kuře. Nepřikryté necháme 15 minut na 220 °C péct do zezlátnutí.
Vhodnou přílohou ke kuřeti na červeném po myslivecku jsou opečené brambory sypané petrželkou a čerstvý zeleninový salát.
Fotky receptu Kuře na červené víně po myslivecku:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!