Použité suroviny receptu Kuře nezbedného bakaláře:
1 celé kuře
| 50 g rozinek
| 1 lžíce cukru
| 1/8 másla
| 2- 3 bobkové listy
| 3 velké cibule
| 10 dkg uzeneho bůčku
| 2 lžíce oleje
| 2,5 dl tmavého piva - nejlépe Bakalář
| sůl
| pepř
Postup přípravy receptu Kuře nezbedného bakaláře:
Hodinu před přípravou se musí namočit rozinky do piva, ve kterém se rozmíchá cukr. Dávám to do malé kompotové misky, zbytek piva je potřeba na vaření!
Kuře rozporcujeme na menší kousky - ještě menší než čtvrtky - to je kolem 12 -16 kousků na kuře. Osolené a opepřené maso vložíme na pekáček. Pod maso vložíme bobkové listy. Pivo z rozinek se slije, smíchá s olejem a polijeme jím kousky kuřete. Cibuli nakrájíme na kolečka a posypeme kuře, přidáme plátky bůčku, rozinky a na vrch pokůlademe plátky másla. Pokud nechceme mít moc mastné klidně dáme i půlku osminky... Pekáček vložíme do předehřáté trouby a obracíme a podléváme zbytkem piva. Pečeme do měkka. Příloha rýže, nebo i bramborový knedlík, pečivo.
Fotky receptu Kuře nezbedného bakaláře:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!