Postup přípravy receptu Kuře po řecku s cibulí:
Kuře umyjete, rozporcujete. Jestli máte malé cibulky, tak je očistíte tak, aby byly vcelku, a jemně je prosmahněte v oleji (jinak velké cibule ročtvrťte na 4 kusy a jemně prosmahněte, než trochu zkaramelizují), vytáhnetě cibule. Do kastrolu dejte kuře, osmažte - pak přidejte všechny přísady: nastrouhaná rajčata, bobkový list, tymián, česnek, sůl, pepř, ocet a cukr jestli chcete. Někdy nedávám ani ocet, když rajčata jsou kyselejší. Podlijte trochu vodou a dusíme, než je kuře skoro hotové. Přidáme cibule a dovaříme, ale aby se cibule nerozvařily. Pokud se náhodou rozvaří, tak máte výbornou omáčku, ke které přidáte špagety atd.
Jídlo by mělo vypadat tak: měkké kuře, trošku hustá omáčka a nerozvařené cibule. Na druhý den je pokrm chutnější.