Postup přípravy receptu Kuře s křupavou kůžičkou a bramborami:
Rozpusťe košer sůl a cukr ve dvou litrech vody v hrnci, přidejte kuře a nechte v lednici tak hodinku nebo trošku víc nasáknout.
Pak kuře vyndejte z lázně a udělejte z něj motýla.
(Položte ho na prsa a vystřihněte mu páteř. Potom ho obraťte prsy nahoru a pěstí mu natlučte až se rozplácne.) Znova ho otočte, strčte mu pod kůži máslo a pěkně ho rozmasírujte mezi kůži a prsa, ta jsou totiž poněkud sušší. Osušte papírovou utěrkou.
Brambory nastrouhejte na plátky, pekáček vyložte alobalem, postříkněte olejem, na to navrstvěte brambory, posolte a postříkněte olivovým olejem.
Navrch, na okraje pekáčku, dejte drátěnou mřížku, nebo tu co máte, na to kuře kůží nahoru.
Pečte při 260 °C (500 °F) asi 20 minut, až se kůžička začne barvit do hněda. Otočte pekáček a pečte dál, až teplota v prsou je 71 °C (160 °F), a ještě asi dalších 20 minut.
Pak kuře přendejte na prkýnko, vysušte přebytky tuku z brambor papírovou utěrkou.
Pekáček s bramborami otočte vzhůru nohama na další prkýnko nebo plech na pečení, a sloupněte z nich alobal. Tuk opět vysušte (nebo ne) utěrkou.