Vložil: | Komikomi |
Porcí: | 6 |
Doba přípravy: | 40 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Kuře s rýží a ořechy:
6 vykostěných kuřecích prsíček asi po 200 g bez kůže
| 1/2 lžičky soli
| mletý pepř
| 2 lžíce olivového oleje
| 600 ml drůbežího vývaru
| 200 g předvařené míchané dlouhozrnné a plané rýže
| 1 lžíce jemně strouhané pomerančové kůry
| 340 g oprané kadeřavé kapusty natrhané na kousky nebo mladých listů špenátu
| 60 g vlašských ořechů nasekaných na drobno
| dílky pomeranče aproužek pomerančové kůry na ozdobení
Postup přípravy receptu Kuře s rýží a ořechy:
1) Kuřecí prsíčka osolíme a opepříme. Ve velké pánvi rozpálíme olivový olej a na mírném ohni maso 5 minut opékáme. Pak prsíčka vyjmeme a necháme je na ubrousku okapat.
2) Z pánve vylijeme zbývající olej a vlijeme do ní vývar. Přidáme rýži a strouhanou pomerančovou kůru, vrátíme kuře na pánev a uvedeme do varu. Snížíme teplotu a pod pokličkou vaříme mírným varem 20 minut, až je maso hotové a rýže teměř měkká.
3) Kuřecí maso přeložíme z pánve na nahřátý servírovací talíř, zakryjeme a uložíme na teplé místo. Do rýže vmícháme kapustu nebo špenát a ořechy a pod pokličkou dusíme 5 minut, až zelenina změkne a všechen vývar se vsákne.
4) Kousky kuřete obložíme rýří a zeleninou, ozdobíme dílky pomeranče a proužkem kůry a podáváme.
Fotky receptu Kuře s rýží a ořechy:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!