Vložil: | Delli |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 35 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 2 |
|
|
Použité suroviny receptu Kuře tandúri s mátou:
150g bílého nízkotučného jogurtu
| 2 stroužky česneku, rozdrcené
| 1 lžička mletého římského kmínu
| 1 lžička chilli
| špetka mleté kurkumy
| trocha červeného potravinářského barviva (nemusí být)
| 4 kuřecí prsíčka bez kůže, ale pokud možno s kostí
| rýže nebo chlebové placky k podávání
| Na mátovou zálivku:
| 1 svazek čerstvé máty
| 5cm kousek okurky, oloupaný a pokrájený na drobné kostičky
| 1 malý stroužek česneku, nahrubo nasekaný
| 150g bílého nízkotučného jogurtu
| střik čerstvé citronové šťávy
| sůl a pepř na dochucení
Postup přípravy receptu Kuře tandúri s mátou:
1. Smíchejte marinádu
Ve velké ploché misce promíchejte jogurt, česnek, kmín, chilli, kurkumu a barvivo, pokud jej používáte. Přidejte trochu soli a pepře.
2. Marinujte
Do prsíček udělejte několik hlubokých zářezů, vložte do marinády a ponechte v ní třicet až šedesát minut. Občas otočte.
3. Namixujte zálivku
Mátu, okurku a česnek dejte do mixéru a najemno rozmixujte. Přidejte jogurt a znovu prošlehejte, pak vše zastříkněte citronovou šťávou, osolte a opepřete. Nechte až do podávání v chladu.
4. Pečte
Troubu zahřejte na 200 °C. Kuřecí maso dejte na nepřilnavý plech nebo použijte pečicí papír a pečte doměkka, asi půl hodiny. Podávejte přelité zálivkou a s rýží či plackami.
Fotky receptu Kuře tandúri s mátou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!