Použité suroviny receptu Kuřecí frikasé po americku:
500 g kuřecích prsíček
| 150 g žampionů
| 1 červená paprika
| 2 lžíce másla
| 125 ml kuřecího vývaru
| 2 lžíce mouky
| 100 g smetany
| 3 lžíce citronové šťávy
| dle chuti: sůl a pepř
| 2 snítky petrželky
Postup přípravy receptu Kuřecí frikasé po americku:
Maso omyjeme pod tekoucí studenou vodou, osušíme ho a nakrájíme na hranolky. Očistíme žampiony. Rozpůlíme papriku, odstraníme jádřinec, lusk omyjeme, osušíme a nakrájíme na kostičky.
Máslo rozpálíme na pánvi a maso s houbami na něm asi 5 min. opékáme. Mouku rozšleháme do vývaru a spolu s paprikou přidáme k masu. Přidáme smetanu a za častého míchání 5 min. vaříme. Ochutíme solí, pepřem a citronovou šťávou. Petrželku omyjeme, vytřepeme vodu a otrháme lístečky. Frikasé upravíme na talíři a ozdobíme petrželkou.
Fotky receptu Kuřecí frikasé po americku:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!