Vložil: | Lucie10 |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 30 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Kuřecí hrnec s cibulí:
4 ks kuřecích prsíček
| 1/2 lžičky soli
| čerstvě mletý černý pepř
| 30 g hladké mouky
| 4 lžice olivového oleje
| 220 g oloupané cibule perlovky
| 220 g žampionů nakrájených na poloviny
| 400 ml drůbežího vývaru
| 1 oloupaný a utřený stroužek česneku
| 2 lžičky rajského protlaku
| 1/4 lžičky sušeného rozmarýnu a semen fenyklu
| 450 g brambor nakrájených na kostičky
| 100 g plátků anglické slaniny
| 200 g pokrájeného chřestu či brokolikce
| čerstvá petželka
| čerstvý rozmarýn
Postup přípravy receptu Kuřecí hrnec s cibulí:
Cibule zvýrazní jemnou chuť kuřecího masa v zelenině. Místo perlovky můžeme použít středně velkou cibuli, kterou oloupeme a nakrájíme na čtvrtky.
1) Kuřecí prsíčka osolíme, opepříme a lehce obalíme v mouce.
2) Ve velkém žáruvzdorném kastrolu rozehřejeme 2 lžice oleje a kuřecí moso v něm na mírném ohni opékáme po každé straně 2-3 minutuy do zlatova. Pak maso odložíme na talíř.
3) Cibuli a houby dáme do kastrolu a dusíme asi 7 minut do měkka. Přidáme vývar, česnek a rajský protlak, rozmarýn a fenykl.
4) Kuře vrátíme do kastrolu a uvedeme do varu. Snížíme teplotu a pod pokličkou dusíme 15 minut mírným varem. Mezitím rozpálíkme na pánvi lžičku oleje a opečeme na něm slaninu do křupava. Pak slaninu vyndáme na ubrousek. Zároveň mírným varem 10-15 minut uvaříme nakrájené brambory, slijeme je a smícháme se zbývajícím olejem.
5) Chřest nebo brokolici a slaninu přidáme ke kuřeti a dusíme ještě 8 minut. Odstavíme kastrol z ohně a navrch rovnoměrně rozložíme brambory.
6) Rozehřejeme troubu na 200 °C a dáme na 30-35 minut do trouby, dokud směs nezačně bublat. Na závěr posypeme petrželkou, ozdobíme a podáváme
Přeji Vám dobrou chuť.
Fotky receptu Kuřecí hrnec s cibulí:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!