Postup přípravy receptu Kuřecí kapsy plněné bazalkou:
Rajčata vložíme do sítka a necháme okapat od oleje. Do kastrůlku nalijeme červené víno a rajčata v něm i s houbama 10 minut povaříme. Pak je přecedíme, víno slijeme a dáme zatím stranou. Bazalku opláchneme, necháme okapat a lístky otrháme. Rajčata, houby a bazalkové lístky nasekáme nahrubo. Vše promícháme a ochutíme solí a pepřem. Kuřecí prsa očistíme, opláchneme a osušíme papírovou utěrkou. Podélně je nařízneme, aby vznikla hlubší kapsa, a naplníme připravenou směsí. Nakonec maso po straně sepneme párátky. Do pekáčku nalijeme olej a dobře ho rozetřeme. Vložíme do něj naplněná kuřecí prsíčka a pečeme v předehřáté troubě při 180°C doměkka asi 30 minut. Poté maso vyjmeme a udržujeme teplé. Výpek zaprášíme moukou a osmahneme. Přilijeme svařené červené víno, vývar, smetanu a zhruba 10 minut povaříme. Poté kuřecí prsa rozkrojíme, rozdělíme na talíře a podlijeme trochou omáčky. Podáváme s hranolky.