Postup přípravy receptu Kuřecí kebab s jogurtovo-citronovou omáčkou:
V misce smícháme jogurt, prolisovaný česnek, papriku, kmín, citronovou šťávu, petržel, oregano a pepř. Kuřecí maso nakrájíme na kostky.
Dřevěné špejle namočíme na 30 minut do studené vody. Poté na ně napícháme kuřecí kousky a potřeme polovinou marinády. Kuřecí kebab vložíme na 2 - 3 hodiny do chladničky.
Na grilovacím plátu rozehřejeme olej, vložíme kuřecí kebaby a z každé strany je 4 - 5 minut opékáme. Můžeme i smažit na pánvi.
Kuřecí kebab s jogurtovo-citronovou omáčkou podáváme se zbývající marinádou. Komu však nebude pestrá chuť marinády chutnat, může si dopřát klasické tzatziki. Jako přílohu můžeme použít krokety, hranolky, záleží na chuti.