Použité suroviny receptu Kuřecí maso na jehle prokládané bílým chlebem:
4 stehenní kuřecí řízky
| 1 světlý chléb, veka nebo bageta (nejlépe minimálně den stará)
| 200 g šunky vcelku
| 1 bobkový list
| dle potřeby: olivový olej
| dle chuti: grilovací kořenící směs
| dle chuti: sůl a pepř
| 4 dlouhé kovové špízové jehly
Postup přípravy receptu Kuřecí maso na jehle prokládané bílým chlebem:
Každý řízek nakrájíme na čtyři díly, osolíme, opepříme a případně zasypeme oblíbenou kořenící směsí. Zacákneme olejem a necháme chvíli odpočinout.
Mezitím nakrájíme šunku na kostky a chleba na malé plátky, které budou 1,5 cm silné a velké přibližně jako maso.
Všechno včetně bobkových listů poctivě rozdělíme na čtyři díly a střídavě napícháme na jehly.
Špízy položíme na plech, pokapeme olejem a pečeme v hodně vyhřáté troubě 30-40 minut. Během pečení jednou obrátíme.
Fotky receptu Kuřecí maso na jehle prokládané bílým chlebem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!