Postup přípravy receptu Kuřecí maso se zeleninou na špízu:
Omyté a osušené maso nakrájíme na 12 řezů. Do mísy si dáme utřený česnek, 4 polévkové lžíce oleje, citronovou šťávu, karí a vše dobře promícháme. Maso pak do této marinády vložíme a necháme asi 1 hodinu přikryté marinovat.
Oškrábanou mrkev si nakrájíme na šikmé oválky, které necháme 3 minuty povařit v osolené vodě. Očištěně papriky nakrájíme na kousky. Oloupanou cibuli nakrájíme na 8 dílů.
Z marinády vyndáme maso a necháme ho okapat. Každý kus masa zabalíme do poloviny plátku slaniny. na každý špíz pak nabodneme 3 závitky, které střídavě proložíme zeleninou tak, aby zelenina byla na začátku a na konci. Osolíme a opepříme.
Takto připravené špízy opékáme 8 - 10 minut za občasného otáčení ve zbylém oleji do křupava a během opékání je ještě potíráme marinádou.
Hotové špízy podáváme s rýží nebo chlebem.