Postup přípravy receptu Kuřecí plátky se žampióny v listovém těstě:
Těsto nechte rozmrazit. Plátky masa naklepejte, osolte je a opepřete.
Na pánvi rozehřejte tuk a na něm opečte plátky masa po obou stranách do hněda. Vyjměte je z pánve. Na pánev dejte máslo, na něm orestujte šalotku, přidejte k ní odkapané žampióny, opepřete a přidejte víno. Zvyšte teplotu a nechte tekutinu odpařit. Na pánev přidejte smetanu, osolte a nechte přejít varem. Děrovanou naběračkou vyjměte žampióny z pánve a omáčku za stálého míchání vařte až dostane krémovou konzistenci.
Troubu zapněte na 200 st. C. Těsto vyválejte tak aby bylo jednou tak velké než jsou plátky masa. Doprostřed každého plátku těsta dejte trochu žampiónů a trochu omáčky. Na to položte plátek masa a polejte jej trochou omáčky. Rozkvedlejte bílek a potřete s ním okraje těsta, které nejsou přikryty masem. Těsto přeložte přes maso a okraje dobře přitiskněte.
Rozkvedlejte žloutek a těsto jím potřete.
Pekáč vyložte papírem na pečení, na něj položte balíčky a pečte ve středu vyhřáté trouby 20-30 minut az je těsto zlatavě hnědé.