Použité suroviny receptu Kuřecí plátky zapečené se sýrovým bešamelem:
4 kuřecí řízky
| 150 g strouhaného ementálu
| 200 ml smetany ke šlehání
| 300 g jemného kečupu
| 50 g másla
| 3 lžíce hladké mouky
| dle chuti a potřeby: mléko, olej, pepř a sůl
Postup přípravy receptu Kuřecí plátky zapečené se sýrovým bešamelem:
Kuřecí řízky osolíme, opepříme (neklepeme) a prudce asi 10 minut opékáme na pánvi v rozpáleném oleji. Maso přendáme do zapékací misky a zalijeme výpekem.
Z másla, mouky a mléka připravíme hustý bešamel, ve kterém necháme rozpustit strouhaný ementál.
Kečup a smetanu dáme do kastrůlku, promícháme a necháme přejít varem. Tuto směs nalijeme na maso do zapékací misky, rovnoměrně poklademe kopečky sýrového bešamelu a dáme do trouby, rozpálené na 200 °C.
Zapékáme asi 20-25 minut.
Fotky receptu Kuřecí plátky zapečené se sýrovým bešamelem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!