Postup přípravy receptu Kuřecí polévka s mandlovými knedlíčky:
Kuře očistíme a omyjeme. Dáme ho do 2 litrů studené osolené vody a uvedeme do varu. Pak plotnu ztlumíme a na mírném ohni vaříme ještě asi hodinu doměkka. Uvařené kuře vyjmeme z vývaru a vývar procedíme přes jemné síto. Maso z kuřete obereme, nakrájíme a přidáme zpět do vývaru. Zeleninu očistíme, omyjeme a nakrájíme na delší tenké nudličky, které poté podusíme na másle. Připravenou zeleninu dáváme do polévky, kterou dochutíme polévkovým kořením. Během vaření vývaru připravíme mandlové knedlíčky. Nakrájené mandle nebo mandlové lupínky v ruce částečně rozmačkáme a přidáme k nim vejce a žloutek, nasekanou petrželku, sůl, muškátový oříšek, strouhanku a nakonec sníh ušlehaný z jednoho bílku. Z těsta formujeme kuličky a osmažíme je na rozpáleném oleji dozlatova. Hotové mandlové kuličky necháme okapat na papírovém ubrousku a přidáme do hotové vánoční kuřecí polévky.