Vložil: | Natural |
Porcí: | 3 |
Doba přípravy: | 65 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 2 |
|
|
Použité suroviny receptu Kuřecí prsa se zelím a bulgurem:
300 g pšeničného bulguru
| 300 ml i více teplé vody nebo vývaru
| dle chuti: sůl
| 1 menší zelí nastrouhané
| 2 cibule
| dle chuti: zelená petrželka, bazalka i sušená, pažitka, česnek
| 3 ks kuřecí prsa
| dle potřeby: olej
| dle chuti a potřeby: máslo, kurkuma, kari koření, špetka pálivé papriky
Postup přípravy receptu Kuřecí prsa se zelím a bulgurem:
V kastrolu na oleji osmahneme pokrájené cibule, přidáme čerstvé nakrouhané zelí (nejlépe z okurkového kruhadla), z počátku opékáme zprudka, pak zmírníme a bez přilévání vody restujeme doměkka. Bulgur 3x propláchneme vodou, přidáme do kastrolu se zelím, zalijeme teplým vývarem nebo vodou, přiklopíme pokličkou a po dobu 20 minut v troubě dusíme na 180 °C. Po uplynutí této doby zkontrolujeme tekutinu v kastrolu, podle potřeby podlijeme, přidáme bylinky, promícháme, dáme dusit na dalších 10 minut, pak troubu vypneme a pod pokličkou v troubě necháme dojít. Mezitím si na pánvi na rozpuštěném másle a oleji orestujeme na nudličky nakrájená kuřecí prsíčka, až zbělají přidáme špetku pálivé papriky, kurkumu a kari koření. Na talíři z bulguru a zelí vytvoříme kruh a doprostřed vložíme orestovaná kuřecí prsa.
Fotky receptu Kuřecí prsa se zelím a bulgurem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!