Postup přípravy receptu Kuřecí ragú mého tatínka:
Kuřecí maso uvaříme, můžeme s pár kuličkami nového koření, v osolené vodě. Můžeme použít jakékoli(prsa, stehna, křidélka). Necháne vychladnout. Mezitím si uděláme z mouky a tuku světlou jíšku a zalijeme mlékem tak, abychom měli kašičku, chvíli za stálého míchání a přidání 1-2 špetek nastr. muškátu vaříme.
Opět necháme vychladnout. Nakrájíme i kuřecí maso, žampiony a šunku na malé kostičky. Doporučuji opravdu malé kousky. Vmícháme do vychladné směsi z jíšky a můžeme dosolit. Do gratinovacích misek dáme část směsi, dáme na 15 min zapéci do trouby cca 180°C a poté dáme tenčí vrstvu sýrové směsi: nastrouhaný sýr smíchám s jedním vejcem a zředím opět mlékem na řidší kašičku. Dáme opět zapéct, dokud na povrchu není zlatavá kůrka. Podáváme s opečeným toast. chlebem, vekou. Konzumujeme teplé a pokapané citronem. Vyzkoušejte takto a pak můžete dochucovat dle svého. Meze se nekladou. Pokrm je sytý a překvapila jsem již několik návštěv.