Postup přípravy receptu Kuřecí ragú s paprikou a šunkou:
Zeleninu očistíme a pokrájíme, 1 cibuli omyjeme, prošpikujeme hřebíčky a neloupanou uvedeme da varu ve 2 l osolené vody se zeleninou, bobkovým listem a masem a vaříme 25 min. Pak prsíčka vyjmeme, vykostíme a nadrobno pokrájíme. Papriky očistíme, rozpůlíme, omyjeme a nakrájíme na nudličky, šunku na kostičky a osmahneme s 1 posekanou cibulí na oleji a přidáme papriky. Zalijeme 250 ml vývaru a vaříme 5 min. Pak vmícháme moučku ze svatojánského chleba. Okořeníme lisovaným česnekem, chilli a mletou paprikou, pepřem, solí a citronovou šťávou. Přidáme maso, vmícháme zakysanou smetanu a 5 min. mírně povaříme.