1 kg obrané upečené kuře
| 3 vejce /natvrdo/
| 2 lžíce hladké mouky
| máslo
| 05 l Ramy na vaření
| trocha mléka
| sůl
| pepř
| chilli dle chuti
| 0,3 l sladkého vermutu
Postup přípravy receptu Kuřecí ragú s vermutem:
Z hladké mouky a tuku připravíme ve větším hrnci světlou zásmažku, rozšleháme ji se smetanou na vaření Cremefine, podle potřeby zředíme mlékem, povaříme několik minut za stálého míchání, pak vmícháme vermut a ochutíme solí a kořením a ještě chvíli povaříme. Omáčka má tendenci houstnout, proto je lepší ji zpočátku připravit téměř tekutou, postupně sama zhoustne. Nakonec opatrně vmícháme připravené kuřecí maso a nakrájená vařená vejce a krátce prohřejeme. Vhodná příloha: rýže, hlávkový salát. Lze podávat také studené jako předkrm nebo lehkou večeři jen s bagetou či toastem.
Fotky receptu Kuřecí ragú s vermutem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!