Použité suroviny receptu Kuřecí řízek s citronem a šlehačkou:
4 kuřecí řízky
| 1 citron
| dle potřeby: olej na pánev
| 1/4 l smetany na šlehání
| dle chuti: sůl, pepř, mletá paprika nebo bazalka
Postup přípravy receptu Kuřecí řízek s citronem a šlehačkou:
Řízky tence naklepeme a podle chuti osolíme a opepříme. Dobře omytý citron oloupeme a okrájíme i bílou slupku. Nakrájíme na tenká kolečka. Na každý řízek položíme plátek citronu, maso přeložíme a sešpendlíme párátkem. Na horkém tuku opékáme řízky z každé strany 8 minut, aby získaly zlatavou barvu. Na opečené řízky nalijeme smetanu a vaříme dokud smetana nezhoustne. Nakonec omáčku osolíme a při podávání můžeme maso posypat ml. paprikou nebo suš. bazalkou.
Fotky receptu Kuřecí řízek s citronem a šlehačkou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!