Postup přípravy receptu Kuřecí řízky exotické:
Zázvor oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Feferonky rozkrájíme na kolečka. Česnek posekáme. Limety omyjeme a osušíme, kůru sloupneme v pruzích a plody vymačkáme. Maso omyjeme, osušíme, osolíme, opepříme a opékáme na oleji po každé straně zhruba 2 min. Šafrán rozpustíme a vlijeme do osolené vody, v níž podle návodu uvaříme nudle. K masu přidáme zázvor, česnek a feferonky. Zalijeme medovinou, vývarem, limetovou štávou a sójovou omáčkou a dusíme pod poklicí asi 6 min. Solamyl rozmícháme v 1 lžíci vody a zahustíme jí omáčku, okořeníme koriandrem. Maso nakrájíme a podáváme s nudlemi a omáčkou.