Postup přípravy receptu Kuřecí salát s tuňákem:
Konzervu tuňáka v oleji vyklopíme i s olejem do mísy. Sterilovanou kukuřici i fazole vyklopíme do cedníku a necháme okapat. Papriku omyjeme, odstraníme jádřinec a nakrájíme na kostky. Hlávkový salát omyjeme a listy natrháme na menší kousky. Do salátu budeme potřebovat pár listů hlávkového salátu, zbytek listů necháme na ozdobu.
Citron rozkrojíme a z poloviny vymačkáme šťávu. Do mísy s tuňákem přidáme fazole, kukuřici, papriku a hlávkový salát. Salát ochutíme solí, barevným pepřem, nakonec zakápneme citronovou šťávou a důkladně promícháme. Podle chuti můžeme přidat špetku chilli koření. Kukuřičný salát s tuňákem dáme vychladit do lednice. Vychlazený salát servírujeme na listy hlávkového salátu a podáváme s opečeným toastovým chlebem nebo bagetou.