Použité suroviny receptu Kuřecí šašlik s opékanými bramborami:
600 g kuřecích řízků
| dle chuti: pepř
| 2 zelené paprikové lusky
| 4 meruňky
| 16 třešňových rajčat
| 2 malé cibule
| 1 kg masitých brambor uvařených předchozí den
| 3 lžíce margarínu
| dle chuti: sůl
| dle chuti: trocha čerstvé bazalky
Postup přípravy receptu Kuřecí šašlik s opékanými bramborami:
Kuřecí řízky nakrájíme na kostky a opepříme je. Paprikové lusky, meruňky a rajčata očistíme a omyjeme. Lusky nakrájíme na kosodélníky. Meruňky vypeckujeme a rozčtvrtíme. Cibule oloupeme a nakrájíme na osminky. Na špíz střídavě napichujeme maso, papriku, cibuli, meruňky a třešňová rajčata. Oloupeme brambory, nakrájíme je na plátky a dozlatova je opečeme na margarínu. Osolíme je a opepříme. Za častého obracení špízy grilujeme zhruba 10 minut. Krátce před dokončením šašlik osolíme. Podáváme ho s opékanými bramborami, ozdobený šalvějovými lístky. K šašliku se hodí sladkokyselá omáčka.
Fotky receptu Kuřecí šašlik s opékanými bramborami:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!