Postup přípravy receptu Kuřecí steak zapečený s hermelínem po domácku:
Uvaříme rýži dle návodu na krabici. Kuřecí maso, nejlépe stehenní řízky, jsou šťavnatější, můžeme vyklepat, ale lépe, když nevyklepeme, jen trochu propícháme vidličkou, okořeníme po obou stranách dle libosti. Osmažíme na přírodno na pánvi. Mezitím zahřejeme troubu na cca 180 stupňů a nakrájíme hermelín. Osmažené řízečky vyložíme do pekáčku, na každé masíčko vyložíme nakrájený hermelínek. Pekáček s masem obloženým hermelínkem vložíme do vyhřáté trouby. Do výpeku v pánvi po mase nalijeme cca 1 až 1 a 1/2 sklenice vody a přidáme kostku kuřecího bujonu (může být jakákoliv polévková kostka), rozvaříme a když je tato šťáva ve varu, tak zahustíme, používám instatní jíšku tmavou, můžete však dle libosti. Maso v troubě hlídáme, aby hermelín nevytekl z bílé plísně, pak by nám zůstala jen kurka bez vnitřku. Když je hermelínek tako akorát, poznáte dle oka, masíčko vyndáme. Nandáme uvařenou rýži, naservírujeme masíčko a zalijeme šťávou z pánve. Můžete přidat samozřejmě zeleninovou oblohu a nechat si chutnat.