Použité suroviny receptu Kuřecí stehýnka z římského hrnce:
4 kuřecí stehýnka
| 4 lžičky javorového sirupu
| 2 lžičky mletého zázvoru
| 1 lžička bodlákového oleje
| dle chuti: karí
| 4 lžíce rajčatového pyré
| dle chuti: sůl a pepř
| 400 g pórku
| 100 g rýže
Postup přípravy receptu Kuřecí stehýnka z římského hrnce:
Kuřecí stehýnka omyjeme a osušíme papírovým ubrouskem. Z javorového sirupu, zázvoru, karí a rajčatového pyré ušleháme zálivku. Osolíme, opepříme a potřeme jí maso. Maso vložíme do namočeného římského hrnce. Nádobu zasuneme na střední rošt do studené trouby a pak troubu zahřejeme na 200 °C. Dusíme 60 min. Pórek očistíme a omyjeme, nakrájíme na kousky. Po 30 min. varu přidáme k masu v římském hrnci a dál dusíme společně. Mezítím vaříme rýži v osolené vodě zhruba 30 min. na velmi mírném ohni pod bodem varu.
Fotky receptu Kuřecí stehýnka z římského hrnce:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!