Postup přípravy receptu Kuřecí teriyaki:
Smícháme šery (víno), sojovou omáčku, cukr, zázvor a česnek ve velké misce (nekovové) a mícháme až do rozpuštění cukru. Přidáme kuře a dobře ve směsi obalíme, přikryjeme folií a necháme odstát 10 minut. Čas od času kuře ve směsi promícháme. Olejem potřeme mřížky na grilu (dá se jak v troubě, tak na zahradě; nevlastníme-li troubu s grilem, použít můžeme mřížkovaný plech). Vyndáme kuře z marinády, do marinády přidáme sezamový olej a promícháme. Kuře napichujeme střídavě s jarní cibulkou na grilovací jehlice nebo špejle, hodíme na gril a potřeme lehce marinádou. Prudce ogrilujeme kuře po dvě minuty, potřeme větším množstvím marinády a grilujeme již mírněji další 4 minuty (nebo dokud není kuřecí maso hotové). Zbylou marinadu povaříme v kastrůlku.
Teriyaki servírujeme s rýží a převařenou marinádou.