Postup přípravy receptu Kuřecí závin plněný šunkou a vejci se žampiony:
Náplň: Na másle podusíme očištěné, tence nakrájené žampiony dochucené solí a kmínem. Doplníme je vejci, která necháme za stálého míchání zatuhnout.
Vykostěný plát nebo části masa s kůží zlehka naklepeme a klademe na prkénko těsně vedle sebe, případně i nepatrně přes sebe. Maso osolíme, poklademe nejdříve celými plátky tence nakrájené šunky. Pak potřeme připravenou náplní s vejci a lehce posypeme hráškem. Opatrně stáčíme a svážeme po délce i šířce nití. Na pekáček dáme nakrájenou slaninu a rozškvaříme ji. Připravený závin na ní opečeme, přidáme kousek másla a podlijeme vodou nebo vývarem. Podusíme pod pokličkou asi 15 minut. Během dušení maso obracíme. Pak pokličku sejmeme a maso dopečeme. Při pečení maso poléváme šťávou, vývarem nebo vodou.
Určeno k podávání za tepla i za studena.
Podáváme s rýží nebo bramborem nebo na obložené míse.