Použité suroviny receptu Květák s černými olivami:
1 větší květák
| 1 rajský protlak
| dle chuti černé olivy
| dle chuti petrželka
| dle chuti citronová šťáva
| dle chuti pepř
| dle chuti sůl
| olej
Postup přípravy receptu Květák s černými olivami:
Květák rozdělíme na růžičky, spaříme vařící vodou a prudce opečeme na rozpáleném oleji. Vyjmeme ho a na oleji opečeme cibulku nakrájenou na kolečka. Pak ji zalijeme troškou vody, přidáme rajský protlak a krátce na mírném ohni povaříme. Těsně před koncem vaření přidáme nasekané černé olivy, sekanou petrželku a ještě zvolna dovaříme. Nakonec do směsi přidáme květák, dochutíme citrónovou šťávou, pepřem a solí. Necháme ještě chvílku prohřát. Podáváme s opečenou bílou bagetou.
Fotky receptu Květák s černými olivami:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!