Postup přípravy receptu Květák v bylinkové omáčce:
Z květáku odřízneme košťál a odstraníme listy. Květák na 30 minut ponoříme hlávkou dolů do studené vody, osolíme, aby vyplaval případný hmyz. Přivedeme k varu 1 litr vody s citrónovou šťávou a květák v ní vaříme 25-30 minut. Uvařený květák vyjmeme z vody a uložíme do tepla. Z vody, ve které jsme vařili květák, odebereme 3/8 litru a rozpustíme v ní kostku zeleninového vývaru. Máslo rozpustíme, poprášíme moukou a za stálého míchání připravíme světlou jíšku, kterou postupně zředíme horkým vývarem. Přímícháme smetanu a omáčku osolíme. Do omáčky vmícháme nasekané bylinky a nalijeme na květák.
Fotky receptu Květák v bylinkové omáčce:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!