Použité suroviny receptu Květák v drožďovém těstíčku s vínem:
30 dkg droždí
| 100 g polohr. mouky
| 1 květák
| 125 ml bílého vína
| 2 vejce
| sůl
| olej na smažení
Postup přípravy receptu Květák v drožďovém těstíčku s vínem:
Květákové růžičky uvaříme doměkka. Scedíme a necháme květák co nejvíce oschnout.
Rozklepneme si vejce a oddělíme žloutky od bílků. Bílky ušleháme do tuhého sněhu, zašleháme do nich špetku soli, droždí, mouku a víno. Vznikne nám hustší těstíčko, které necháme asi 10 minut odstát.
Na pánvi si rozehřejeme olej.
Jednotlivé oschlé růžičky namáčíme v těstíčku a smažíme dozlatova.
Podáváme s vařeným bramborem.
Fotky receptu Květák v drožďovém těstíčku s vínem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!