Použité suroviny receptu Květák zapečený s oštěpkem :
1 větší květák
| 150 g oštěpku
| 250-400 ml smetany
| 2 lžíce másla
| svazeček šalotky
| sůl, pepř
Postup přípravy receptu Květák zapečený s oštěpkem :
Květák opláchneme, rozebereme na růžičky a vložíme je na 2 minuty do vařící vody. Pekáček vymažeme máslem, uložíme v něm květák a zalijeme ho smetanou s rozmíchaným pepřem a solí (můžeme ale ho zalít i například bešamelem). Posypeme nastrouhaným oštěpkem (dá se použít i jiný výraznější sýr). Zapékáme na 180 stupňů asi půl hodiny. Podáváme posypané nakrájenou šalotkou. Podobně můžeme zapékat i jinou zeleninu, například pórek, čekanku nebo chřest.
Fotky receptu Květák zapečený s oštěpkem :
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!