Použité suroviny receptu Květák zapečený s rýží a mozzarellou:
1 malý květák
| 100 g rýže parboiled
| 100 ml rostlinného krému na vaření
| 1 jarní cibulka
| olej
| špetka muškátového oříšku
| 1 balíček Mozzarelly
| Solčanka
| zelená petrželka
Postup přípravy receptu Květák zapečený s rýží a mozzarellou:
Květák uvaříme do poloměkka v osolené vodě, stejně tak rýži (zvlášť).
Do olejem potřeného pekáčku rozložíme růžičky květáku a poprášíme je muškátovým oříškem. Na to nasypeme uvařenou rýži a najemno posekanou jarní cibulku. Posypeme Solčankou, zalijeme rostlinným krémem na vaření a poklademe plátky Mozzarelly. Pečeme v troubě při teplotě 220 °C asi 10 minut.
Fotky receptu Květák zapečený s rýží a mozzarellou: