800 g květáku
| dle chuti: sůl
| 2 lžíce másla
| 150 g poloh. mouky
| 200 g ementálu
| 4 vejce
| 1/2 lžičky muškátového květu, pepř
Postup přípravy receptu Květák zapečený v sýru:
Květák vložíme do vroucí slané vody. Po 15 minutách bublavého varu vodu slijeme a květák necháme okapat.
Svaříme 1/4 l vody s máslem a trochou soli. Vsypeme mouku, vymícháme knedlík a dáme jej do hnětací mísy.
Sýr hrubě postrouháme. Do těsta jedno po druhém přidáváme vejce, zamícháme a nakonec přidáme sýr. Krémovité těsto dochutíme solí, pepřem a mletým muškátem.
Květák položíme do vymaštěné formy, přelijeme krémem a vložíme do středu horké trouby. Pečeme dokud povrch nezezlátne.
Fotky receptu Květák zapečený v sýru:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!