Postup přípravy receptu Květáková roláda:
Na růžičky rozdělený a pod tekoucí vodou dobře opláchnutý květák uvařit do měkka a rozmixovat.
Žloutky oddělit od bílků. Z bílků ušlehat pevný sníh a lehce ho spojit s květákovým pyré, strouhaným eidamem a žloutky. Ochutit muškátovým květem, hořčicí, solí a pepřem. Směs rozetřít rovnoměrně na plech na pečící papír a péct v předehřáté troubě při 170 °C asi 20 minut.
Kapustu krátce spařit ve vařící vodě, scedit a nakrájet na proužky. Chvíli ji dusit na rozehřátém másle, pak přidat hladkou mouku, nastrouhaný čedar a směs dobře promíchat.
Upečený květákový „plát“ překlopit na utěrku, rozetřít na něj kapustovou náplň a opatrně stočit do rolády. Nakonec ji posypat strouhaným eidamem a v předehřáté troubě 10 minut zapékat.