1 květák
| 2 vejce
| 250 ml mléka
| dle potřeby: strouhanka
| dle chuti: petrželka
| dle chuti: koření vegeta, mletý pepř a sůl
| dle potřeby: osmahnutá strouhanka
| dle chuti: nastrouhaný tvrdý sýr
Postup přípravy receptu Květákové buchtičky:
Očištěný květák uvaříme do poloměkka, rozebereme na růžičky a dáme do misky. Vmícháme vejce, mléko, koření, pokrájenou petrželku a tolik strouhanky, aby vznikla hustší vláčná hmota. Lžící z ní vykrajujeme malé buchtičky, klademe je do tukem vymazané zapékací misky a omastíme je na povrchu i po stranách jako buchty. Pak vložíme do vyhřáté trouby a upečeme dozlatova. Nakonec rozdělíme na porce a posypeme osmaženou strouhankou smíchanou s nastrouhaným tvrdým sýrem.
Fotky receptu Květákové buchtičky:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!