Vložil: | Uuu |
Porcí: | 5 |
Doba přípravy: | 45 min |
Hodnocení: |
        
|
Počet hodnocení: | 12 |
|
|
Použité suroviny receptu Květákové kari s mangem:
2 lžičky semen koriandru
| 2 kardamomy
| 1 lžička kmínu
| 3 hřebíčky
| 1,5 lžičky mleté skořice
| 5 cm zázvoru
| špetka muškátového oříšku
| 1 chilli paprička
| 1 velká cibule
| 1 květák
| 1 mango
| 200 g hrášku
Postup přípravy receptu Květákové kari s mangem:
Koření podrtíme a rozmixujeme s oloupaným a nakrájeným zázvorem a kouskem dužiny manga na pastu, můžeme přidat i pár kapek vody. V kastrolu rozpálíme olej a opečeme na něm cibuli nakrájenou na tenké klínky, po chvilce přidáme na tenké proužky nakrájenou chilli papričku bez semínek a opékáme celkem asi 5 minut. Přidáme pastu a opékáme společně dalších 4-5 minut, dokud se neodděluje tuk. Občas zamícháme, aby se pasta nepřipálila. Zalijeme vodou, vsypeme malé růžičky květáku, osolíme a doplníme vodu tak, aby byl květák skoro potopený. Vaříme pod poklicí na mírném ohni a po 5 minutách přidáme na kousky nakrájenou dužinu z oloupaného manga a společně dovaříme doměkka. Nakonec vsypeme hrášek, dosolíme a necháme přejít mírným varem. Podáváme posypané usekanými listy meduňky.
Fotky receptu Květákové kari s mangem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!