700 g květáku
| 500 g brambor
| 1 cibule
| 1 lžíce oleje
| 1 stroužek česneku
| 2 lžíce kari
| 500 ml zeleninového vývaru
| 150 g mraženého hrášku
| 2 lžíce solamylu
| 100 g smetany
| dle chuti: sůl a pepř
| na ozdobení: máta
Postup přípravy receptu Květákové kari s rýží:
1. Květák očistíme, rozebereme na růžice, omyjeme a necháme okapat. Brambory oloupeme, omyjeme a pokrájíme na kostky zhruba 2 cm velké.
2. Cibuli oloupeme, nadrobno pokrájíme a zesklovatíme na oleji. Česnek oloupeme a prolisujeme k cibuli. Přidáme květák, brambory a společně dusíme.
3. Poprášíme karí a krátce osmahneme. Zalijeme vývarem a dusíme 10-12 min. Přidáme hrášek a na mírném ohni dusíme další 3 min.
4. Solamyl umícháme dohladka se smetanou a tekutinu zahustíme. Podle chuti přisolíme a opepříme. Ozdobíme lístky máty, příp. podáváme s celozrnným chlebem.
Fotky receptu Květákové kari s rýží:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!