Použité suroviny receptu Květákový nákyp s čerstvými žampiony:
1 květák
| 200 g čerstvých žampionů
| 4 vejce
| 1-2 cibule
| 1 paprika
| 120 g strouhaného sýra
| 1 lžíce hladké mouky
| 4 dl mléka
| dle chuti pepř
| dle chuti sůl
| dle potřeby olej
Postup přípravy receptu Květákový nákyp s čerstvými žampiony:
Květák rozebraný za růžičky uvaříme v osolené vodě doměkka a dáme ho okapat. Na rozpáleném oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibulku, přidáme nakrájenou papriku a na plátky nakrájené žampiony. Osmahneme, osolíme, opepříme a přilijeme rozmíchané mléko s moukou. Vaříme do zhoustnutí, pak do vymaštěné zapékací misky vložíme květák, přelijeme omáčkou a povrch posypeme nastrouhaným sýrem. Zapékáme půl hodiny. Příloha-brambory.
Fotky receptu Květákový nákyp s čerstvými žampiony:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!