Vložil: | Chrastova |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 40 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Květákový příkrm:
1 větší květák
| sůl
| rostlinný olej
| 30 g hladké mouky
| 0,25 l sojového mléka
| jemně nasekaná petrželová nať
Postup přípravy receptu Květákový příkrm:
Omytý a očištěný květák rozebereme na růžičky. Vložíme do vroucí osolené vody a uvaříme. Z rostlinného oleje a hladké mouky připravíme světlou jíšku, kterou zalijeme trochou vychladlé vody z uvařeného květáku a sojovým mlékem.
Vaříme na mírném ohni za častého míchání 15 - 20 minut. Poté vložíme zcezený uvařený květák, necháme přejít asi půl minuty varem a sejmeme z ohně. Nakonec ochutíme jemně nasekanou zelenou petrželovou natí.
Podáváme s vařenými brambory nebo s různými druhy chleba či pečiva, vhodnými při dodržování dělené stravy.
Fotky receptu Květákový příkrm:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!