Vložil: | SRNA |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 90 min |
Hodnocení: |
        
|
Počet hodnocení: | 10 |
|
|
Použité suroviny receptu Květákový pudink s omáčkou:
60 g parmazán
| 1 ks květák
| 1/2 šálku zakysaná smetana
| dle chuti: sůl
| 90 g máslo
| dle potřeby: mléko
| 3 ks houska
| 5 ks vejce
| omáčka:
| 1 - 2 lžic zakysaná smetana
| dle chuti: citronová šťáva
| 1 lžička máslo
| 50 g brzlík
| 1 lžička hladká mouka
| 1,5 šálku bílá polévka
| 50 g žampiony
Postup přípravy receptu Květákový pudink s omáčkou:
Brzlík očistíme, nakrájíme na kousky a podusíme. Květák uvaříme do poloměkka a rozebereme na růžičky. Parmazán nastrouháme. Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Housky namočíme do mléka a necháme je rozmočit. Žampiony očistíme a nakrájíme na kousky.
Máslo utřeme se žloutky, vmícháme housky, nastrouhaný parmazán, smetanu a nakonec tuhý sníh ušlehaný z bílků.
Do formy střídavě klademe vrstvu těsta a květáku. V páře vaříme hodinu. Zatím si připravíme omáčku. Máslo a mouku necháme zpěnit, přidáme bílou polévku, zakysanou smetanu, citronovou šťávu, dušený brzlík a pokrájené žampiony. Vše povaříme.
Květákový pudink přeléváme omáčkou a ihned servírujeme.
Fotky receptu Květákový pudink s omáčkou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!