Postup přípravy receptu Kytičky s čokoládovou náplní:
Troubu předehřejte na 180 °C, horkovzdušnou na 160 °C. Ořechy rovnoměrně rozprostřete na plech, vložte do trouby
a pečte, dokud nezačnou libě vonět; trvá to pět až sedm minut. Vsypte je do mixéru a najemno rozmixujte.
Elektrickým hnětačem ušlehejte máslo s vejcem a cukrem do pěny, asi čtyři minuty (směs občas seškrabujte ze stěn). Vešlehejte
vanilku. Při nízké rychlosti přidejte mouku i sůl a dobře prošlehejte. Vešlehejte mleté ořechy. Těsto vyklopte na fólii a vytvarujte do vyšší placky, zabalte a vychlaďte dotuha, půl až tři čtvrtě hodiny.
Dva plechy vyložte papírem a dejte stranou. Na lehce pomoučněném pečicím papíru vyválejte těsto dotenka. Přesuňte
na jiný plech a dejte na pět až deset minut do mrazáku – tento trik napomůže větší křehkosti těsta. Pak vykrájejte kytičky, rozložte
je na připravené plechy a opět pět až deset minut mrazte.
Vyjměte z mrazáku a polovině kytiček vykrojte středy. Pečte dozlatova, asi dvanáct minut. V polovině pečení plechy otočte a pozičně vyměňte mezi sebou. Kytičky nechte i s papírem zcela vychladnout na mřížce.
Připravte náplň: oba druhy čokolády rozehřejte ve vodní lázni a promíchejte mimo oheň, až se dobře spojí. Vychlaďte.
Máslo prošlehejte elektrickými metlami při střední rychlosti a pak utřete s vychladlou čokoládou. Vychladlé sušenky můžete
spojit čokoládovou náplní těsně před podáváním nebo je naplněné dejte do chladu, aby čokoláda zpevněla. Bez náplně a v chladu vydrží sušenky asi týden.
Z této dávky uděláte asi 20 kytiček.