Použité suroviny receptu Lahodný čokoládový fondant:
250 g čolády na vaření
| 6 vajec
| 200 g cukru krystal /140 g + 60 g/
| 175 g másla
| 30 g polohr. mouky
Postup přípravy receptu Lahodný čokoládový fondant:
Čokoládu rozpusťe v mikrovlnné troubě s máslem, vajíčka rozdělte na bílky a žloutky. Z bílků ušlehejte sníh a pak do něj přidejte 60 g cukru a šlehejte až se cukr rozpustí. Žloutky utřete se zbylým cukrem (min. 5 minut), přidejte rozpuštěnou čokoládu a mouku - pořádně promíchejte. A pak do toho zašlehejte sníh. Pečte se při 170 stupních 30 - 35 minut. Povrch musí popraskat, ale vnitřek musí pořád trochu téct. Nechte vychladnout, povrch rozpraská ještě víc. Forma má být vymazaná máslem a vysypaná moukou.
Fotky receptu Lahodný čokoládový fondant:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!