Postup přípravy receptu Lasagne po houbařsku:
Na oleji nechte zesklovatět cibuli, přisypte tymián a houby. Duste je dokud nezměknou(podle tvrdosti), něco mezi 10 a 15 minutami. Vyjměte z pánve houby, vsypte slaninu nakrájenou na kostičky a osmahněte.
Na bešamel nechte pomalu rozpustit máslo, vsypte mouku a až se spojí s máslem vlijte mléko. Pořád míchejte, vložte bobkový list a míchejte do zhoustnutí - 10 až 15 minut. List vyjměte a dochuťte pepřem a solí.
Zapékací mísu vytřete přepůleným stroužkem česneku a rozpuštěným máslem. Vliste trochu bešamelu, vložte plát lasagní, poklaďte houbovou směsí, sýrem, slaninou, zalijte trochou bešamelu a střídejte dokud nespotřebujete všechny připravené suroviny. Vršk přiklopte plátem, zalijte zbytkem bešamelu a zasypte sýrem.
Pečte přiklopené 30 minut na 200 °C, pak na 15 min poklop sundejte, aby lasagně měly hezkou kůrku.