Vložil: | Čajčkus |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 85 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Lasagne s lilkem:
200 g mrkve
| 1 hlíza fenyklu
| 1 ks cukety
| celerová nať
| rostlinný olej
| 2 lžíce světlé jíšky
| podle chuti sůl, mletý černý pepř
| podle chuti bylinky
| tuk na vymazání
| 9 plátků lasagní
| 200 g rajčat nakrájených na kousky
| 180 g gorgonzoly
| 100 g tvarohu
| 150 ml mléka
| 150 ml smetany nebo Ramy Cremefine ke šlehání
Postup přípravy receptu Lasagne s lilkem:
Mrkev očistíme a nakrájíme na kolečka. Fenykl zbavíme košťálu, omyjeme a nakrájíme na kousky. Cuketu zbavíme konců, celer kořenů a natě a oba druhy zeleniny omyjeme a nakrájíme na kolečka. Všechnu připravenou zeleninu osmahneme na rozpáleném oleji a ochutíme solí, pepřem a bylinkami. Vrstvíme střídavě s plátky lasagní a kousky rajčat do vymaštěné zapékací formy.
Na omáčku nakrájíme gorgonzolu na kostky, rozehřejeme s tvarohem, mlékem a smetanou v malém hrnci a rozpustíme. Hmotu zahustíme jíškou a ochutíme bazalkou a pepřem. Omáčku přelijeme přes lasagne, posypeme zbylou gorgonzolou a pečeme v troubě předehřáté na 180 °C asi 40 minut do zlatova.
Fotky receptu Lasagne s lilkem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!