1200 ml mléka
| 100 g másla
| 100 g hladké mouky
| 500 g čerstvého, listového špenátu
| 250 g lasagní
| 500 g třešňových rajčátek
| 3 lžíce pesta
| 180 g strouhaného sýra
| 300 g mozzarelly
| hrst bazalkových lístků
Postup přípravy receptu Lasagne s pestem:
Zapněte troubu na 200 stupňů. Mléko máslo a mouku dejte do hrnce a za stálého šlehání povařte do zhoustnutí. Odstavte, osolte a opepřete. Nechte vychladnout, občas promíchejte. Listy špenátu přelijte v hrnci vroucí vodou a nechte půl minuty stát. Sceďte, ochlaďte a vymačkejte. Do zapékací mísy vlijte trochu omáčky, přidejte třetinu lasagní a potřete je pestem. Polijte třetinou omáčky, poklaďte třetinou špenátu, třetinou rajčat, několika lístky bazalky a třetinou sýru. Osolte a opepřete. Vrstvy zopakujte ještě dvakrát. Pečte přibližně hodinu. Podávejte se zeleninovým salátem.
Fotky receptu Lasagne s pestem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!