Postup přípravy receptu Lasaně plněné tofu a mrkví:
Omytý tymián nasekáme, tofu nakrájíme na plátky. Mrkev očistíme, omyjeme, nakrájíme na plátky a 2 minuty blanšírujeme ve vroucí slané vodě. Slijeme, necháme okapat a pak je smícháme s tymiánem. Plátky tofu opečeme z obou stran na oleji, osolíme, opepříme a posypeme paprikou. Na másle necháme zhnědnout mouku, zalijeme ji vývarem, přidáme sójovou drť, osolíme, opepříme a ochutíme muškátovým oříškem. Necháme 10 minut povařit. Jarní cibulky oloupeme a nakrájíme na kolečka. Rajčata omyjeme a nakrájíme na plátky. Troubu předehřejeme na 180 °C. Lasaně připravíme podle návodu na obalu. Pak je vložíme do tukem vymazané pečící formy, proložíme mrkví, rajčaty, cibulkami, tofu, posypeme strouhaným sýrem, přelijeme omáčkou a dáme na 40 min. do trouby zapéct. Hotové ozdobíme tymiánem.