4 bílky
| 100 g krupicového cukru
| 2 dl mléka
| 2 lžíce hladké mouky
| 1 lžíce mletého kokosu
| 1 lžíce mletých ořechů
| 1 balíček vanilkového krému v prášku
| moučkový cukr podle potřeby
Postup přípravy receptu Laskonkové oválky:
Z bílků a poloviny krupicového cukru ušleháme ve vodní lázni tuhý sníh. Mouku smícháme se zbylým cukrem, kokosem a ořechy a vmícháme ji do sněhu. Bílkovou hmotu rozetřeme v tenké vrstvě na plech vyložený papírem a povrch poprášíme moučkovým cukrem. Vložíme ji do trouby vyhřáté na 140°C a zvolna pečeme, dokud povrch oválků nezačne zlátnout. Z ještě vlažného upečeného plátu vykrojíme oválným vykrajovátkem potřeným tukem malé oválky a necháme je vychladnout. Z krému v prášku, mléka a moučkového cukru připravíme krém podle návodu na obalu a vychladlé oválky jím po dvou slepíme.
Fotky receptu Laskonkové oválky:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!