Použité suroviny receptu Ledové bonbony s nugátovým krémem:
100 g mléčné čokolády
| 100 g hořké čokolády
| 105 g kokosového tuku
| 125 ml smetany
| 50 g nugátového krému
| 40 g bílé čokolády
Postup přípravy receptu Ledové bonbony s nugátovým krémem:
Mléčnou a hořkou čokoládu nasekáme a kokosový tuk nakrájíme na kousky.
Do hrnce vlijeme smetanu, přidáme nasekanou čokoládu, nugátový krém a 100 g kokosového tuku. Při střední teplotě a za stálého míchání ohříváme, dokud se čokoláda a krém nerozpustí.
Čokoládovou směs vychladíme do polotuha. Směsí naplníme 40 kovových formiček na košíčky přibližně 1 mm pod okraj. Košíčky uložíme asi na 2-3 hodiny do chladničky, dokud bonbony zcela neztuhnou.
Na ozdobu rozpustíme v rendlíku zbylý kokosový tuk a nadrobno nasekanou bílou čokoládu. Rozpuštěnou čokoládu s tukem nalijeme do mikrotenového sáčku, ustřihneme malý růžek a podle vlastní fantazie kokosovou směsí ozdobíme povrch bonbonů. Ledové bonbony vydrží v chladničce nejméně 1 týden.
Fotky receptu Ledové bonbony s nugátovým krémem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!