125 g medu
| 1 ks vejce
| 3 ks mleté hřebíčky
| 125 g cukru
| 400 g hladké mouky
| 75 g másla
| 1 lžička skořice
| 1 lžička pomerančové kůry
| 250 g moučkového cukru na polevu
| 1/2 lžičky jedlé sody
| kandované ovoce na ozdobení
Postup přípravy receptu Ledové kačenky :
Med s cukrem a máslem rozehřejeme, rozmícháme a necháme trochu vychladnout. Do vlahého vmícháme vejce, skořici, hřebíček s strouhanou pomerančovou kůru. Jedlou sodu prosijeme do mouky a postupně vmícháme do medové hmoty. Těsto necháme odležet 2 až tři dny na teplém místě.
Troubu si předehřejeme asi na 175 stupňů. Plechy si vyložíme papírem na pečení . Těsto rozválíme na pomoučeném vále na plát o síle asi 5 mm a vykrajujeme z něj své oblíbené tvary. Při uvedené teplotě pečeme asi 10 minut.
Na polevu si umícháme 250 g moučkového cukru se 4 lžicemi horké vody a potíráme tím sušenky. Ještě vlhké zdobíme malými kousky barevného kandovaného ovoce .
Fotky receptu Ledové kačenky :
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!