Použité suroviny receptu Ledový salát s houbami a kozím sýrem:
1 salát dubáček
| 1 svazek rokety
| 250 g hub lišek
| 1 šalotka
| 30 g másla
| půl svazku petrželky
| 100 g celeru
| 1 lžíce citronové šťávy
| 1 lžička ostré hořčice (na zálivku)
| sůl,čerstvě mletý pepř (na zálivku)
| 2 lžíce červenného vinného octa (na zálivku)
| 1 lžíce portského vína (na zálivku)
| 3 lžíce olivového oleje (na zálivku)
| 2 lžíce ořechového oleje (na zálivku)
| 150 g modrých hroznů (mimoto)
| 2 lžíce olovového oleje(mimoto)
| 8 malých kozích sýrů po 25 g
| 8 půlek vlašských ořechů
Postup přípravy receptu Ledový salát s houbami a kozím sýrem:
Salát rozebereme na listy. Zavadlé listy odstraníme. Roketu přebereme a se salátem omyjeme v dostatečném množství studené vody. Listy potrháme na kousky velikosti sousta. Houby očistíme, větší plodnice rozpůlíme nebo rozčtvrtíme. Oloupanou šalotku nakrájíme na kostičky a dáme zesklovatět na rozehřáté máslo. Přimícháme houby a několik minut dusíme. Odstavíme ze sporáku a posypeme sekanou petrželkou. Celer oloupeme, nahrubo nastrouháme a pokapeme citrónovou šťávou. Z udaných přísad rozmícháme octovou zálivku. Hroznové víno opláchneme, bobule rozpůlíme a odstraníme případná semena. Kozí sýr dozlatova opečeme po obou stranách na oleji rozehřátém v teflonové pánvi. Salát, roketu a celer promícháme v zálivce.
Přílohy
Salát rozdělíme na 4 talíře. Obložíme houbami, hroznovým vínem a pokaždé 2 kozími sýry a 2 půlkami vlašských ořechů.
Fotky receptu Ledový salát s houbami a kozím sýrem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!